Vampire Weekend taught me what an Oxford Comma is

Sunday 30 November 2008


Is your bed made? Is your sweater on? Do you want to Like you know I do

Πριν από ένα χρόνο και ενώ έκανα surfing στο αγαπημένο μου μουσικό Blog 'Stereogum', ακούω για πρώτη φορά το ''Cape God Kwassa Kwassa''. Ο έρωτας ήρθε μερικά δευτερόλεπτα μετά την ακρόαση. Λυρικότητα, εύθυμη αρμονία, ζωηρές κιθάρες, δροσερός αέρας, αφρικάνικο ηχόχρωμα και catchy lyrics ήταν απλά too much στο να συνυπάρχουν σε ένα τραγούδι. Στην συνέχεια δεν θυμάμαι με ποια σειρά έγιναν τα πράγματα. Είχα κατεβάσει παράνομα τα περισσότερα κομμάτια τους από το Limewire και μετά βέβαια σαν καλό κορίτσι αγόρασα το nαυθεντικό δίσκο. Από τότε απολάμβανα το χυμό πορτοκάλι ακούγοντας τους απίστευτους και μαγικούς Vampire Weekend. Αυτά τα 4 χαρούμενα New York boys, έδιναν και σε μενα αμέριστη χαρά.

O Ezra, o Rostam, o Chris Tomson και ο Chris Baio, καθώς σπούδαζαν στο Columbia University συνήθιζαν να ακούνε Afro-pop Records. Πήραν μερικές συμπαθητικές ιδέες, καταπιάστηκαν με αυτές στον να δημιουργήσουν τον πιο έξυπνο, θερμό, αερικό, ppepy and replyable indie δίσκο των τελευταίων χρόνων. Το 2007 το ''Cape God Kwassa Kwassa'' κατατάσσεται 67ο στη λίστα με τα 100 καλύτερα τραγούδια του έτους, του περιοδικού ''Rolling Stone''. Στα πρώτα βραβεία του περιοδικού ΝΜΕ στην Αμερική, κέρδισαν στις κατηγορίες του καλύτερου νέου συγκροτήματος και καλύτερου νέου live συγκροτήματος για το 2008.

Eίχα την τύχη να τους δω πέρυσι στο Carling Academy στο Birmingham σε ένα after party dj set! Είναι πολύ cool τυπάκια. Για παράδειγμα χαιρέτισα τον Chris Baio, ενώ αυτός βρισκόταν στη σκηνή, φωνάζοντας του να κατέβει κάτω. Και να σου πετιέται κάτω ο Chris! Φωτογραφική μηχανή σε ετοιμότητα. Είναι τόσο συνεσταλμένο παιδάκι που έδειχνε να ντρεπόταν με όσα του έλεγα: οτι ειναι εξαίρετο συγκρότημα, μοναδικοί bla bla bla...Στο τέλος δεν ξέρω πως τη είδα πόζαρα με αυτό τον τραγικό τρόπο δίπλα στον Baio, πράγμα για το οποίο ομολογώ πως ντρέπομαι ακόμη!!! Βέβαια αν το δεις με άλλο μάτι δείχνω βαθυστόχαστη απ' αυτά που μου λεγε προηγουμένως ο Baio!

Tέλος θε θα μπορούσα να παραβλέψω στο να κάνω μια μικρή αναφορα στο best dance floor filler ever που δεν είναι άλλο από το Α-Punk. Eίναι ένα πολύ ιδιαίτερο κομμάτι, αποτέλεσμα συσσωρευμένων ιδιόρυθμων μελωδιών. Είναι το κομμάτι που σου δημιουργεί την επιθυμία μα πετιέσαι απ' εδώ και απ' εκεί σαν αγριοκάτσικο 'Eh eh eh'.

Αυτό είναι ένα video που έκανα μαζί με τo Lubs μου, ενώ περνούσαμε μια ζούγκλα στη Βενεζουέλα, για να φτάσουμε το χωριό Choroni

Nadsat Orange, xoxo


Can you stay up to see the dawn,
in the colors of Benetton?
Is your bed made? Is your sweater off?
Do you want to? Like you know I do?

0 comments:

Favorite Worst Nightmare All rights reserved © Blog Milk Powered by Blogger