Everyone's at it

Thursday 4 December 2008

Οι εποχές αλλάζουν και η μουσική είναι μιά από τους τομείς που αυτό είναι ακόμα προφανέστερο με την πάροδο του χρόνου. Η Lily Allen είναι μια τραγουδίστρια που εξαρχής, δεν έπραξε σύμφωνα με τους κανόνες της μουσικής Βιομηχανίας. Από την αρχή της καριέρας της έβαζε κομμάτια της στο διαδίκτυο πριν ακόμη κυκλοφορήσει επίσημα ο δίσκος, που αυτο είναι, για πολλούς, ακόμα ένα σημάδι, οτι αυτό που κάνει, το κάνει επειδή πραγματικά το αγαπά και όχι τόσο για χρήματα.

Τον Απρίλη του 2008, η Lily Allen βάζει στο Μy Space της δυο από τα νέα της καινούρια κομμάτια: το ΄Ι Could say' και το 'I don't know', έτσι ώστε να δώσει την ευκαιρία στους θαυμαστές της, να πάρουν μια γεύση από το πολύ-αναμενόμενο δεύτερο της album (το οποίο θα κυκλοφορήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 9 Φεβρουαρίου 2009 και θα φέρει την ονομασία 'It's not me It's You'. Μια πρώτη γεύση ήταν οτι η Lily είχε αλλάξει το μουσικό της στυλ. Φαίνεται πολύ πιο ώριμη και πιστεύω οτι θα κλείσει επιτέλους τα στόματα πολλών οι οποίοι αμφισβητούν το ταλέντο, της αναλώνοντας συνεχώς το χρόνο τους επικρίνοντας την προσωπική της ζωή.

Η Lily Allen αποδεικνύει για μια ακόμη φορά οτι είναι εξαιρετική στιχουργός. Οι στίχοι του τραγουδιού 'I don't Know'-το οποίο μετονόμασε απ'οτι φαίνεται σε ' Τhe Fear', είναι απόλυτα σαρκαστικοί, καυτηριάζοντας την καταναλωτική μανία της σύγχρονης κοινωνίας. Με τους στίχους: “I wanna be rich and I want lots of money/I don't care about being clever or funny/I'll take me clothes off and it will be shameless/Cause everyone knows that's how you get famous", διαγράφει το πορτραίτο του σύχρονου τύπου celebrity! Σε μένα δίνει την εντύπωση κιόλας οτι ειρωνεύεται και την ίδια, γιατί μετατράπηκε και αυτή σε Gossip Headline, με αποτέλεσμα στο τέλος της μέρας αυτό που θυμόνταν όλη για τη Lily να είναι το οτι την είχαν διώξει από το σχολείο, επειδή έκανε blow Jobs σε όλα τα αγόρια του σχολείου. Το αν εχεί η Lily ταιράστιο στόμα ώστε να χωρά ολόκληρη την παλάμη της, είναι μεν αστεία, ασήμαντη δε πληροφορία.

Στο αγαπημένο μου μουσικό Blog 'Hypemachine', έχουν διαρεύσει 5 από τα 12 τραγούδια του άμπουμ (ε, δεν είναι και λίγα άμα σκεφτείς, οτί το άμπουμ θα κυκλοφορήσει επίσημα σε 3 μήνες). Αν και δεν είμαι ειδικός στον να κανω track reviews, έχω να πω οτι η Lily είναι απόλυτα μαγική. Η μουσική είναι σα να βγαίνει από όνειρο, καλό ή κακό. Οι στίχοι είναι γεμάτοι λυρισμό, σαρκασμό και ζωντάνια. Το μόνο αρνητικό είναι οτι είναι επικύνδυνα εθιστικά και φοβάμαι μη τα βαρεθώ, αλλά και πάλι δεν το νομίζω, γιατί τον Απρίλη άκουγα τα πρώτα 2, είκοσες φορές τη μέρα. Απ' την μέρα που έγιναν ξανά post στο Hypemachine, εξακολουθώ να τα ακούω με την ίδια συχνότητα. Τέλοσπάντων όπως και να χει το πράγμα, ένα είναι σίγουρο: οτι η Lily Allen will rock 'You' αυτό το Φεβράρη.

Πιο κάτω παραθέτω το νέο video clip για το τραγούδι 'Τhe Fear'. To αστείο στην υπόθεση είναι οτι το Parlophone έκανε αρχικά post to video στο You tube, πριν 3 χωρίς περιγραφή και κατατάσσοντας το στην κατηγορία 'Pets and animals'. Η Lily στο video εμφανίζεται-ευτυχώς- χωρίς το πλατινέ μαλλί των τελευταίων μηνών. Επίσης παραθέτω το tracklisting του album, με link στα κομμάτια, που μπορείτε να ακούσετε απο το Hypemachine (το πιο πιθανόν είναι βέβαια να τα αποσύρουν σύντομα, αλλά ελπίζω να είστε τυχεροί)

Nadsat Orange xoxo

Track List of
'It's not me, It's You':
  1. "Everyone's at it"
  2. "The Fear"
  3. "It's Not Fair"
  4. "22"
  5. "I Could Say"
  6. "Go Back to the Start"
  7. "Never Gonna Happen"
  8. "Fuck You"
  9. "Who'd've Known"
  10. "Chinese"
  11. "Him"
  12. "He Wasn't There"



0 comments:

Favorite Worst Nightmare All rights reserved © Blog Milk Powered by Blogger