The youth is starting to change. ΒΟΟΜ!

Monday 8 December 2008


Ντροπή ντροπή ντροπή, ένιωσα σήμερα εδώ στο κρύο Birmingham, εξαιτίας του οτι 4 από τους φίλους μου (ένας Γάλλος, δυο Αγγλίδες, και μια Βενεζολανή), είχαν στο Facebook τους αναφορά για τα εκτεταμένα τραγικά επεισόδια που διαδραματίζονται στην Ελλάδα, τις τελευταίες μέρες. Ήθελα να σχολιάσω τα posts, αλλά πραγματικά δεν είχα τι να πω!

Φοιτητικές διαδηλώσεις, είναι πολύ υγιές να γίνονται, το θέμα όμως καταντά νοσηρό, όταν ο απολογισμός είναι ο Θάνατος ενός αθώου δεκαπεντάχρονου από τσαμπουκαλά αστυνομικό και η απώλεια της περιουσίας εκατοντάδων ανθρώπων. Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο τραγική, οταν η κυβέρνηση αντί να σταθεί και να αναλάβει ευθύνες, ρίχνει χρήματα στα ελληνικά κανάλια να αποκρύψουν με κάθε δυνατό τρόπο, το τι πραγματικά συμβαίνει. Το διαδίκτυο ξέσπασε όμως, αυτό δύσκολα μπορούν να το ελέγξουν, βγαίνοντας έτσι διπλά ντροπιασμένοι.

Η Αθήνα βρίσκεται σε κατάσταση χάους και αναρχίας. Γίναμε ρεζίλι διεθνώς, αφού όλα τα διεθνή δημοσιογραφικά δίκτυα αναφέρονται με εκτενή ρεπορτάζ για το θάνατο του Αλέξη, καθώς επίσης και για το χάος που ακολούθησε. Η οργή του κόσμου είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Βασικά όλοι μας ψάχνουμε αφορμή να στραφούμε ενάντια στις Αρχές, αλλά το θέμα είναι το πώς εκτονώνεται αυτή την Οργή. Με τον Λαζόπουλο -τον οποίο εκτιμώ απεριόριστα και του έχω περίσση αδυναμία- έχω θυμώσει πάρα πολύ, γιατί βγήκε στα κανάλια λέγοντας: «Να μην ηρεμήσουν. Να μην κάνουν υπακοή. Να διεκδικήσουν αυτό που τους ανήκει» , «Η τζαμαρία της δημοκρατίας έσπασε και όχι των πολυκαταστημάτων». Και όμως ο αγαπητός Λάκης διακύρησσε εκ του ασφαλούς, αφου η δική του περιουσία δεν κινδυνεύει.

Σε καμιά περίπτωση δεν λέω οτι δεν πρέπει να διαμαρτυρηθούμε, Αλίμονο! ΔΕΝ υπάρχει η παραμικρή δικαιολογία για το έγκλημα που διαπράχθηκε το Σάββατο. Το θέμα είναι με πιο τρόπο επιλέγεις να διαμαρτυρηθείς. Οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων έκαναν Πορεία στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής της Αθήνας και Συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Ασφάλειας διαμαρτυρώμενοι και μερικοί απ' αυτούς ξάπλωσαν στα σκαλιά του κτιρίου παριστάνοντας τους νεκρούς. Αυτός είναι είδος διαμαρτυρίας, και όχι το πόσα καταστήματα θα κάψεις και δεν ξέρω και εγώ τί άλλο είδος βανδαλισμού.
Το θέμα που με απασχολεί τώρα είναι απλά να αποδοθεί δικαιοσύνη.


4 comments:

E.S.C. said...

Πάντα ήξερα ότι ο Λαζόπουλος είναι μεγάλος αρχίδας και μόλις επαληθεύτηκα.

Nadsat Orange said...

Mα Αντώνη πως το εννοείς; κοίτα σύμφωνα με την φράση:"αυτός έχει αρχίδια", εγώ ξέρω πως σημαίνει οτι έχει τα κότσια. Το να είναι αρχιδάς είναι το ίδιο; explain pls γιατί εγώ τότε δεν θα συμφωνήσω μαζί σου Αντώνη μου, εκτός αν το αρχίδας είναι συνώνυμο του μαλάκα ένα πράμα!!! ¨)

E.S.C. said...

Σύμφωνα με τη σύγχρονη ελληνική αργκό

αρχίδας = αρχιμαλάκας.

άρα συμφωνείς!

Nadsat Orange said...

:)

Favorite Worst Nightmare All rights reserved © Blog Milk Powered by Blogger