Inner City Xmas Pressure

Monday 1 December 2008

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν! Wow! Τι τύπος ατόμου είσαι: α) αυτό που αγαπά τα Χριστούγεννα και τα περιμένει αδημονώντας, β) άτομο που μισά τη γιορτή των Χριστουγέννων, γ) κάτι μεταξύ α και β ή κανένα από τα πιο πάνω. Λοιπόν εγώ αγαπώ τα Χριστούγεννα, αγαπώ όλες επίσης τις κλισέ συνήθειες των ημερών και αντιπαθώ τον Grinch που προσπάθησει να κλέψει το Πνεύμα των Χριστουγέννων! Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος περιμένω τη γιορτή αυτή με μεγάλη ανυπομονησία και χαρά: να βγω στον κήπο να
παίξω με το χιόνι, να βοηθήσω τη μαμά να ψήσουμε τα κουλουράκια, να γεμίσει το σπίτι νοστιμιές. Να γράψω κάρτες με τις καλύτερες ευχές στον παππού και τη γιαγιά και σε συγγενείς που βρίσκονται μακριά. Να περπατήσω τη νύχτα στις μύτες των ποδιών μου και να ακούσω τη μαμά να δίνει στο μπαμπά τη στολή του Αη-Βασίλη, λέγοντας του να προσέχει ώστε να μην καταλάβω οτι είναι ένας ψεύτικος. Να διαβάσω αφηγήματα της Τζ.Έλιοτ, του Ντίκενς, του Παπαδιαμάντη. Αχ! Πόσο ζωντανό είναι σήμερα το πνεύμα του Ebenezer Scrooge, Του Silas Marner, του Γουτού-Γουπατού; Tα Χριστούγεννα τα λατρεύω επίσης που κοιμάμαι τόσο γλυκά, μετά απο τα λουκούλια δείπνα των ημερών. Ονειρεύομαι ξωτικά, Νεράιδες,το truck της coca cola! Τί όμορφα που είναι τα Χριστούγεννα!

Μπορεί πιο πάνω να ήμουνα λιγουλάκι υπερβολική, το παραδέχομαι! Και όμως πριν απο 2 μερες(20 μέρες πριν από τα Χριστούγεννα) έχει διαγνωστεί από τον οδοντογιατρό μου οτι πάσχω από άγχος! Εδώ και μια βδομάδα επανήλθε ο διαβολικός πόνος του φρονιμίτη μου. Αυτή τη φορά κανένα αναλγητικό δεν μπορουσε να απομακρύνει τον πόνο, έτσι κατέφυγα στην ίσταση λύση, που δεν ήταν άλλη από τη επίσκεψη στον οδοντογιατρό. Ο Charles (άλλος Χαμπής) επιστήμων άνθρωπος μου είπε οτι ο πόνος στο ούλος προκαλείται από το άγχος. Κύριε των δυνάμεων σου, αλλά για να το λέει ο ειδικός, δεν έχω λόγο να μην τον αμφισβητίσω.

Εκείνο το βράδυ έπεσα σε βαθιά περισυλλογή: τί είναι αυτό που μου προκαλεί άγχος 20 μέρες πριν τα Χριστούγεννα που τόοοοσο αγαπώ; Πριν το χάραμα λοιπόν και πριν σβήσουν καλά καλά όλα τ'άστρα τ' ουρανού, είχα έτοιμη την λίστα με τους λόγους για τους οποίους ο φρονιμίτης μου, μοy προκαλούσε αφόρητους πόνους. Τη λίστα αυτή την παραθέτω πιο κατω:
  • Δεν έχω αγοράσει ακόμη το αυθεντικό CD ''Stainless style'' των Neon Neon, το οποίο είναι αναντίλεκτα το φαινόμενο του 2008.
  • Κανένας δεν ξέρει τι γίνεται με το Κυπριακό. Ως πότε οι δυο ηγέτες θα συζητούν για τη δομή της ομόσπονδης κυβέρνησης; Α, συγνώμη να μην τους αδικήσω, γίνεται παράλληλα συζήτηση για τη νομοθετική εξουσία. Φαίνεται όμως πως μόνο ο Ζεριχούν πιστεύει οτι η διαδικασία των συνομιλιών πάει καλά.
  • Το ζωντανό πνεύμα της βικτωριανής Αγγλίας των πληβείων και των μίζερων νοικοκυραίων έχει χαθεί και αντεκατεστάθη από μίζερους sellers ''Big issue-please''.
  • Η υποψία που μου τρώει τα σωθικά, για το αν το μεγάλο πλοίο που φτάνει στην Ευρώπη με παιχνίδια ''made in China'' θα αγγυροβολίσει στο Άγιο Όρος.
  • H αιώνια ανησυχία μου για αν η γυναίκα του Stephen Hawking το αγαπά και τον νοιάζεται.
......................
Η λίστα μου είναι τόσο μεγάλη που δεν θέλω να με βρει και πάλι το χάραμα, έτσι και αλλιώς δεν έχει σημασία πια, γιατί δεν με πονάει πλέον ο φρονιμίτης!

ps: Αχ! πόσο αγαπάω τα Χριστούγεννα!!!!

Nadsat Orange, xoxo


4 comments:

E.S.C. said...

Νατάσα, μόλις ανακάλυψα μέσω φέϊςμπουκ ότι έχεις μπλογκ και είπα να το επισκεφτώ.

Ξέρεις κάτι? Είμαι άτομο τύπου Β σύμφωνα με τη δική σου ταξινόμηση, που νομίζω ότι συμπίπτει και με την ψυχιατρική: τα χριστούγεννα μου προκαλούν κακή διάθεση, έλλειψη έμπνευσης και μερικές φορές διάρροια. Προχτές είχα πάει στο Public (ένα πολυ-πολυκατάστημα με βιβλία, ηλεκτρονικές συσκευές, ταινίες, μουσική και δεν συμμαζευεται) στο Σύνταγμα και έβλεπα CD. Πάνω που ήμουν έτοιμος να αποφασίσω μεταξύ του νέου των Of Montreal και του Parallax Error Beheads You αρχίζει να παίζει το White Christmas, όχι μια, όχι δύο αλλά τρεις φορές (στη σειρά, από διαφορετικό καλλιτέχνη την κάθε φορά). Μου σηκώνεται η τρίχα και πάω στον τρίτο όροφο όπου παίρνω ένα βιβλίο του Καετάνο Βελόσο και εξαφανίζομαι.

E.S.C. said...

Και ξέρεις κάτι? Δεν είναι που τα Χριστούγεννα έχουν γίνει "εποχή καταναλωτισμού" - καταναλωτισμός? Δώστε μου κι'άλλο! Είναι κυρίως ο διάκοσμος, το κρύο και η προσποιητή χαρά που με περιβάλλει. Ακόμα και ο πιο μίζερος άνθρωπος που ξέρω (πραγματικό πρόσωπο, όχι ο αφηρημένα πιο-μίζερος-άνθρωπος-που-ξέρω) υποστηρίζει ότι τα χαίρεται και ότι απολαμβάνει το διάκοσμο (αλήθεια? γιατί δεν τον αφήνει όλο τον χρόνο - στο σπίτι του τουλάχιστον - τότε? Επίσης, ας έρθει στη Λάρνακα που βαριούνται να τον βγάλουν και τον αφήνουν συνέχεια), ελπίζει να κάνει κρύο και να χιονίσει (γιατί? εμένα με ρώτησες ρε μαλάκα?) και ότι το μόνο που τον στεναχωρεί είναι ότι έχουν μετατραπεί σε "εποχή καταναλωτισμού". I call bullshit on that, επειδή:

E.S.C. said...

* είναι πολύ cliche
* με την ηλικία που έχει δεν νομίζω να έχει γνωρίσει ποτέ εποχή που τα χριστούγεννα ΔΕΝ ήταν εποχη καταναλωτισμού
* απεχθάνομαι την αντιμετώπιση "είμαι μίζερος όλο το χρόνο αλλά τα Χριστούγεννα αποφασίζω να ευθυμήσω"
* πρέπει να πάω στην τουαλέτα γι'αυτό rant over.

Ουφ, είπα να γράψω κι'έγραψα. Πάντως σου εύχομαι καλά Χριστούγεννα Νατάσα και αν είσαι Κύπρο να σε δούμε!

Nadsat Orange said...

Αντώνη μου σε καταλαμβαίνω απόλυτα, ένα από τα ίδια συμβαίνει και στην Αγγλία! Τελικά δεν πήρες κανένα CD? Κοίτα τα Χριστούγεννα εγώ το βλέπω οτι είμαστε αναγκασμένοι να αγοράσουμε πράγματα, γιατί ξεκινούν απ' εδώ και απ'εκεί και σου λένε την κλασσική ατάκα: τι θέλεις να σου πάρω τα xmas. επομένως μπαίνεις και συ στην διαδικασία του οτι πρέπει να τους αγοράσεις κάτι αφού αυτοί σου το έχουν τονίσει 15 μέρες προηγουμένως.

Δεν μπορώ να πω οτι με ενοχλεί ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμο, γιατί τα πανηγύρια μου άρεσαν ανέκαθεν, Δηλαδή όσο πιο πολύ το παρακάνουν τόσο το καλύτερο! χαχαχα!

Κοίτα διάρροια δεν με κτύπησε ακόμη και ελπίζω να μην μου τύχει γιατί θα είναι το top. Είμαι πολλά καχεκτική τελευταίως.Λολ

και μια συμβουλή: την επόμενη φορα που θα πας στο Public πάρε το mp3 player σου για καλό και για κακό

Κύπρο δε θα πάω Αντώνη μου τα xmas, θα σου ευχηθώ εν καιρώ! λολ
φιλάκια

Favorite Worst Nightmare All rights reserved © Blog Milk Powered by Blogger