MGMT VS President Sarkozy

Saturday 28 February 2009

Πριν 2 μέρες, και ενώ βρισκόμουν ακόμη στο Λονδίνο, είχα διαβάσει μια συνταρακτική είδηση: Oι ΜGMT, ζητούν αποζημίωση από τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικόλα Σαρκοζί, για το γεγονός του οτι χρησιμοποίησε το κομμάτι ''Kids'' as a campaign soundtrack, χωρίς να πάρει πρωτίστως την άδεια του συγκροτήματος. Καταρχάς το γεγονός, οτι τα τραγούδια των MGMT, συγκίνησαν τον πρόεδρο της Γαλλίας ή έστω την ομάδα που επέλεξε τα κομμάτια, με κάνει απλά να θαυμάζω την κυβέρνηση του κυρίου Σαρκοζί! Οι Γάλλοι φαίνεται πως έχουν για πρόεδρο ένα πολύ cool πρόεδρο.

ΑΛΛΑ!

Για την χρήση του τραγουδιού ο κύριος Σαρκοζί πρόσφερε στην μπάντα το 'υπέρογκο' ποσό των 0.89 σεντ, πράξη την οποία η γαλλίδα δικηγόρος του συγκροτήματος, Isabelle Wekstein, θεώρησε προσβλητική. Σύμφωνα με τη Wekstein, το UMP πλήρωσε τυποποιημένα 53 ευρο- αμοιβή στο γαλλικό εξουσιοδοτημένο σώμα μουσικής SACEM, το οποίο (ποσό) όμως δεν κάλυπτε τη χρήση του κομματιού στο διαδίκτυο. Και όλα αυτά συμβαίνουν μια βδομάδα πριν η γαλλική βουλή ξεκινήσει να συζητά την ώθηση πιο αυστηρών μέτρων και νόμων, προκειμένου να μειωθεί η πειρατεία στη μουσική!

Ναι μεν είναι μια λανθασμένη ενέργεια απο μέρους του Γάλλου προέδρου, αλλά αν ήμουν οι MGMT, η πράξη αυτή θα μέ έβρησκε σίγουρα κολακευμένη.

source: http://news.bbc.co.uk/1/hi/entertainment/7912423.stm

Mr Sarkozy SORRY for these photos, i was just messing around, like you with MGMT!!



Sarkozy decided to become President of France after listening to 'Time to pretend''


0 comments:

Favorite Worst Nightmare All rights reserved © Blog Milk Powered by Blogger