Mum look those gay crayons!!!

Sunday 22 February 2009

Οι Coldplay κάποτε μου άρεσαν, και αυτό το κάποτε δεν είναι πολύ μακρινό. Είμαι σίγουρη οτι μερικοί αγαπημένοι μου φίλοι (βλ.Μαριλένα) θα με λιντσάρουν για όσα θα γράψω, αλλά αποτελούν καθαρά δική μου προσωπική άποψη. Μου αρέσει να λέω τα πράγματα ως έχουν. Για παράδειγμα θεωρω τον Pete Doherty από τους καλύτερους στιχουργούς-μουσικούς ever, αλλά δεν παύει να είναι ο Sid Vicious (αναφέρομαι μόνο στις κακές τους συνήθειες) της εποχής μας. Βέβαια θα προτιμούσα οι Coldplay να γίνονταν αρχιπρεζόνια, παρά η αντρική version του συγκροτήματος 'Spice Girls'.

H αλλαγή:

α) Παραδέχομαι οτι το ''Viva la Vida or Death and All His Friends'', το αγόρασα από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας. Δηλαδή σαν αρνί ένα πράγμα. Με το που το άκουσα, δεν είναι οτι δεν μου άρεσε, αλλά ήταν σαν να μην άκουγα Coldplay. Ένιωσα οτι they totally lost their direction. Νιώθω την ανάγκη να απολογηθώ ξανά στους fans των Coldplay, τα λόγια μου ηχούν σαν βλασβημίες στα αυτιά σας (lol). Oι Coldplay άρχισαν να πιθηκίζουν, όπως κάνουν εκατομμύρια γνωστοί και άγνωστοι καλλιτέχνες στον κόσμο, γεγονός το οποίο με έκανε να χάσω την πίστη μου σε αυτούς. Δεν είναι πλέον ένα συγκρότημα μοναδικό στο είδος του, όπως του θεωρούσα στο πρόσφατο παρελθόν του X&Y. O αγαπητός μου Christakis προσπαθεί να γίνει the new Bono king and i really can't see the reason.

β) Ήμουν ανέκαθεν ενάντια στους κατα καιρούς πολέμιους των Coldplay, οι οποίοι υποστήριζαν οτι οι Coldplay είναι το κακό αντίγραφο των Radiohead. Οι δυο μπάντες είχαν απλώς τις ίδιες επιδράσεις, τις οποίες απέδιδαν μαγικά στα κομμάτια τους. Εν έτει 2009, οι Radiohead εξακολουθούν να είναι μια μπάντα που τραγουδούν με την καρδιά τους, ενώ οι Coldplay κατέληξαν να τραγουδούν αυτά που τους λέει ο Brian Eno, να τραγουδούν. Οnce upon a time τα τραγούδια των Coldplay έφταναν στην ψυχή μου και προκαλούσαν αυτή την αναστάτωση που με πορώνει. Αρνούμαι όμως να κάνω διδακτορικό για την ιστορία του μεσσαίωνα και της Αναγέννησης προκειμένου να με αγγίξει το 'Viva la Vida or Death and All His Friends''.

γ) Μαριλένα said me while ago: Don't try to be cool by saying that you don't like Coldplay. But believe me, i'm feeling the exact opposite by saying that. Οι Coldplay ήταν από τα πρώτα συγκροτήματα που με είχαν γαλουχίσει με όμορφα στοιχεία,στα εφηβικά μου χρόνια και πραγματικά λυπάμαι που φτάνω στο σημείο να πω οτι δεν με συγκινούν πλέον. Ισως του δώσω μια δεύτερη ευκαιρία όταν ξεφορτωθούν επιτέλους those brightly coloured military-inspired suit jacket.

δ) Και για να μην τους αδικώ, έχω να πω οτι το Viva la Vida or Death and All His Friends'' μας παρέδωσε ένα masterpice, που δεν είναι άλλο από το video clip του Life in Technicolor ii, είναι ένα από τα πιο ωραία μουσικά video clips που είδα ποτέ.



This is art..................................this is crap









The first image is the painting of Frida Kahlo: ''Viva la vida''. Second one, the coldplay's album cover for ''Viva la Vida''

1 comments:

MARINOS said...

Επέτρεψέ μου να σου πω, πως έχεις ένα από τα πιο ψαγμένα και "διαβασμένα" blog που έχω δει...!

Καλή σ συνέχεια!

Favorite Worst Nightmare All rights reserved © Blog Milk Powered by Blogger